DR SNEEZTeks : Adillah Ismail

Anak saya yang sulung kerap mengalami situasi hidung berdarah ketika berusia 5 tahun. Ia berlaku hampir selang 2 hari. Kadang-kadang seminggu sekali.  Ia berlaku dalam beberapa bulan. Begitu juga dengan selesema. Amat kerap. Kebiasaannya kami akan menyapukan kunyit hidup di hidung yang pasti akan meninggalkan kesan kuning. Saya terfikir, tidak adakah produk berasakan kunyit yang boleh di sapu dan di bawa kemana-mana?  Selama ini saya sering membawa kunyit hidup untuk di sapukan kepada anak sejak bayi jika mereka mengalami selesema. Anak yang tinggal di pusat jagaan, beginilah keadaannya. Selesema dan batuk silih berganti. Seboleh mungkin kami mahu elakkan pengambilan ubat selesema yang kerap untuk anak-anak.


Kami suami isteri sedikit risau dengan situasi berkenaan. Kebanyakannya memberitahu kami ia mungkin disebabkan panas dalam badan dan sebagainya.

Doktor memberitahu kami agar tidak bimbang dengan keadaan tersebut. Tetapi melihat kekerapan tersebut, kami tidak menafikan sedikit risau di hati. Kebiasaannya ia berlaku di tadika. Walaupun jumlah darah tidak terlalu banyak, tetapi melihat kesan di baju, kami sedikit gusar.

Pada suatu hari, kami dihadiahkan oleh seorang kenalan satu kotak kecil. Hadiah itu adalah produk Dr Sneez. Rupa-rupanya beliau merupakan seorang doktor perubatan yang beralih haluan kepada perubatan alternatif. Beliau telah menghasilkan sebuah produk berasaskan bahan alam semulajadi untuk penyembuhan masalah sinus. Dan...KUNYIT adalah salah satu bahan utama! Ia di hasilkan dalam bentuk mudah digunakan dan di bawa ke mana-mana. Kami sangat gembira menerimanya memandangkan sedang mencari kaedah bagaimana untuk merawat hidung anak yang kerap berdarah dan selesema ini.

Alhamdulillah setelah menggunakannya selamat 1  minggu, hidung anak saya tidak berdarah lagi. Hanya sapu dalam kuantiti yang sedikit sahaja sebesar butir beras pada waktu pagi dan malam. Walaupun saiznya kecil tetapi kami boleh menggunakan berbulan-bulan.

Kini alhamdulillah, ketiga-tiga anak kami hanya menggunakan Dr Sneez sahaja setiap kali mengalami selesema. Mereka tidak pernah diberikan ubat selesema lagi.

Jika kerap bersin, sapukan terus di bahagian hidung pada bila-bila masa.

Ibu-ibu, cubalah untuk bayi anda. Cubalah kaedah ini yang diyakini lebih selamat. In Sha Allah

Bagi yang ingin mendapatkannya, boleh sms atau whatsapp saya di talian 013 8302712 atau

dengan mengisi borang tempahan di sini http://adillahismail.blogspot.com/p/borang-tempahan.html
 

Harga seunit RM56 termasuk pos (Semenanjung, Sarawak & Sabah)

Maklumat berkenaan Dr Sneez

DrSneez iaitu krim sinus berasaskan teknologi thrudermal (resapan cepat). Krim sinus ini mengandungi campuran Nigella Sativa (Habbatussawda) ,Curcumin (kunyit) ,Coffea Arabica dan Fennel.
Teknologi Thrudermal membolehkan kesan bahan aktif boleh meresap terus ke kawasan yang ingin di rawat/ dilegakan tanpa suntikan atau ubat makan.
No comments:

Post a Comment

Copyright

Copyright