Sunday 29 December 2013

Memotong Kek Cantik dan Kemas

Kaedah bagi memastikan kek cantik dipotong dan tidak comot ini saya perolehi dari seorang anak muda (lelaki) yang mengusahakan perniagaan kek. Adik ini bijak mencari peluang dan kek beliau mendapat sambutan yang sungguh hebat di daerah kami.

Mudah saja caranya. Mungkin ada juga yang sudah mengetahui caranya.

Kita hanya perlu menggunakan pisau yang di rendam di dalam air panas. Bukan pisau plastik potong kek tu. Pisau yang di dapur atau sesiapa ada pisau khas juga boleh di gunakan. Yang penting adalah ia mesti di rendam dalam air panas.

Pasti kek anda kelihatan sempurna di potong. Cubalah!

                                                     *imej dari Google

3 comments:

  1. Saya selalu panaskan bilah pisau dengan api..selalu panaskan sekejap di tungku dapur. Belajar dengan cikgu masakan saya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, boleh juga Kizz, konsepnya panas. sebelum ni tak terfikir,kan. nanti boleh try juga petua kizz tu.

      Delete
  2. ok, saya baru tahu ;) patut saya potong comot memanjang, duk pakai pisau plastik yg kedai kekbagi aje ;)

    ReplyDelete

Copyright

Copyright